Galna vinster

Att vinna stort förändrar oftast en människas liv, vare sig de vill eller inte. Även om de försöker fortsätta som vanligt, så kommer omvärlden att reagera på olika sätt. I bland slutar allting lyckligt, och ibland går det åt pipsvängen. Här nedan presenteras William Post III och Sheelah Ryan. Båda vann stort på lotterier 1988, men sedan skiljer sig deras liv otroligt mycket åt. Bara för att visa att en storvinst kan innebära både lycka och ett förstört liv. Hur skulle du själv hantera att vinna hundra miljoner kronor eller mer?

William Post III

1988 vann William Post från Pennsylvania 16,2 miljoner dollar på lotteri. Och sedan dess har ingenting gått rätt för honom. Vinsten var på 26 årliga utbetalningar, var och en på runt en halv miljon dollar. Det borde vara nog för de flesta, men tre månader efter sin första utbetalning hade Post skulder på 500,000 dollar. Men det var inte bara det att han slösade. Han stämdes av en exfru, och hans bror försökte hyra en lönnmördare för att döda honom. Skulderna och problemen fortsatte, och Post hamnade till och med i fängelse 1998. Sex år tidigare hade han skjutit på en man som kommit för att driva in skulder. Efter avslutat fängelsestraff levde Post på socialhjälp fram till sin död 2006.

Sheelah Ryan

Sheelah Ryan vann 55,2 miljoner dollar 1988. Och med de pengarna startade hon en välgörenhetsorganisation. Ryan dog 1994, men tack vare hennes arbete för välgörenhet så lever hon fortfarande kvar. Organisationen gör allt från att ta hand om hemlösa katter, till att hjälpa fattiga barn och allt möjligt mellan himmel och jord. Sheelah Ryan höll också sitt privatliv mycket hemligt, och lyckades undgå allt det som blir många andra lotterivinnares fall.